Limonlu Dilimler:Bardak ölçüleri Amerikan cup ölçüleri iledir (ekmek pişirme makinelerinden çıkan bardak da olur)Malzemeler:Taban Hamuru:
1,5 su bardağı un
Üçte bir su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
Dolgu:
4 yumurta
1 + üçte bir su bardağı toz şeker
1 su bardağı limon suyu, taze sıkılmış ve süzülmüş (çok ekşi olur diye çekinirseniz yarısını su ile değiştirip limon kabuğu koyabilirsiniz)
Hazırlanması:[*]Fırını 175C'ye getirin Küçük kare borcama yağlı kağıt yayın Tabanı hazırlayın Geniş bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve limon kabuğunu karıştırın Yağı küp küp kesip una ekleyin[*]Mikserle veya elinizle iri kum haline gelene kadar karıştırın Karışımı kaba elinizle veya kaşığın arkasıyla bastırarak yayın 16-19 dakika (kenarları hafif kahverengileşene kadar) pişirin[*]Tabanı pişerken dolguyu hazırlayın Tüm karışımı çırpın Taban pişince ve hala sıcakken üzerine dökün 20 dakika daha pişirin (Kalıbı salladığınızda karışım sabit kalana kadar)[*]Kesmeden önce tamamen soğutun Üzerine pudra şekeri veya hindistan cevizi serpinnotlar: benim kullandığım cup 240ml Normal bir su bardağı da yaklaşık 250ml Çok büyük olmayan bir bardak kullanmadıkça sorun olmayacaktır Borcam 22cm Dilim sayısı çok küçük kesilme oranıyla veriliyor, sanırım buna göre 24 denmiş ama ben daha büyük kesip 9 çıkartıyorum Tereyağını soğukken ölçüyorum, bu da yaklaşık 125gr yani yarım paket
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.