ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Dilimler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710301)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:41 AM

Limonlu Dilimler
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Limonlu Dilimler:Bardak ölçüleri Amerikan cup ölçüleri iledir. (ekmek pişirme makinelerinden çıkan bardak da olur)Malzemeler:Taban Hamuru:
  • 1,5 su bardağı un
  • Üçte bir su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
Dolgu:
  • 4 yumurta
  • 1 + üçte bir su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı limon suyu, taze sıkılmış ve süzülmüş (çok ekşi olur diye çekinirseniz yarısını su ile değiştirip limon kabuğu koyabilirsiniz)
Hazırlanması:[*]Fırını 175C'ye getirin. Küçük kare borcama yağlı kağıt yayın. Tabanı hazırlayın. Geniş bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve limon kabuğunu karıştırın. Yağı küp küp kesip una ekleyin.[*]Mikserle veya elinizle iri kum haline gelene kadar karıştırın. Karışımı kaba elinizle veya kaşığın arkasıyla bastırarak yayın. 16-19 dakika (kenarları hafif kahverengileşene kadar) pişirin.[*]Tabanı pişerken dolguyu hazırlayın. Tüm karışımı çırpın. Taban pişince ve hala sıcakken üzerine dökün. 20 dakika daha pişirin. (Kalıbı salladığınızda karışım sabit kalana kadar)[*]Kesmeden önce tamamen soğutun. Üzerine pudra şekeri veya hindistan cevizi serpin.notlar: benim kullandığım cup 240ml. Normal bir su bardağı da yaklaşık 250ml. Çok büyük olmayan bir bardak kullanmadıkça sorun olmayacaktır. Borcam 22cm. Dilim sayısı çok küçük kesilme oranıyla veriliyor, sanırım buna göre 24 denmiş ama ben daha büyük kesip 9 çıkartıyorum. Tereyağını soğukken ölçüyorum, bu da yaklaşık 125gr yani yarım paket.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.