Pırpırım Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırpırım ÇorbasıPIRPIRIM ÇORBASI MALZEMELER ½ kg ½ çay bardağı yeşil mercimek ½ çay bardağı ½ çay bardağı kuru 2 çorba kaşığı margarin 1 adet 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı kara Sos malzemesi: 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çorba kaşığı un 5 su bardağı su HAZIRLANIŞI Nohut ve yi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru ı pembeleştirin Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin Mercimeği ekleyip haşlayın Daha sonra ve yi, yıkanıp doğranmış nu da ilave ederek pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|