![]() |
Pırpırım Çorbası
PIRPIRIM ÇORBASI
MALZEMELER ½ kg ½ çay bardağı yeşil mercimek ½ çay bardağı ½ çay bardağı kuru 2 çorba kaşığı margarin 1 adet 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı kara Sos malzemesi: 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çorba kaşığı un 5 su bardağı su HAZIRLANIŞI Nohut ve yi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru ı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra ve yi, yıkanıp doğranmış nu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.