Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, mısırlı, piliç

Mısırlı Piliç Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Piliç Çorbası



Malzemeler
  • 250 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 1 adet etli kırmızı biber
  • 1 su bardağı krema
  • 3 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
  • Tuz
  • 250 gram kereviz (iri doğranmış)
  • Beyaz biber (dövülmüş)
  • 250 gram pırasa (iri doğranmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çorba kaşığı susam

Yapılışı

Ateş üzerinde kırmızı biberin her tarafını kızartın ve 15 dakika soğumaya bırakın Çekirdeklerini ve üzerindeki kararmış kabukları temizleyip, uzunlamasına şeritler halinde kesip, ayırın Etleri, soğan, kereviz, pırasa, pirinç, bulgur ve susam ile harmanlayın, malzemenin üzerine 5 cm çıkacak kadar kaynar su ekleyin ve orta ısıda 20-25 dakika haşlayın Pişen etlerin ve sebzelerin yarısını ayırın ve robottan geçirerek, püre kıvamına getirin Püre haline gelen malzemeyi kalan et ve sebzelere katıp, karıştırın Çorbayı kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, mısır, krema, tuz ve beyaz biberi ilave edin Kaynatmadan sıcak tutun Önceden hazırlanmış kırmızı biberlerle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.