Kabak Çorbası: |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Çorbası:Kabak Çorbası: Tarifin aslını aşağıya yazıyıorum ancak belirtmeden geçmeyeyim ben kabak sayısını 2 yapmama rağmen süt az geldi, sonradan istediğim kıvamı yakalayana kadar süt ekledim, tereyağı yerine zeytinyağı kullandım Malzemeler:
[*]Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin[*]Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin[*]Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin |
|