![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriÇerkez Çorbası MALZEMELER 500 gr ![]() 3 adet taze mısır Yarım kg ![]() 2 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı margarin 2 adet küçük kırmızı acı biber Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım ![]() Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim ![]() Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz ![]() ![]() Bu arada bir tavaya yağ koyalım ![]() ![]() ![]() Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDen Çorbası MALZEMELER 250 gr yarma 10 su bardağı kemik suyu 1 adet soğan 500 gr yoğurt ½ adet limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta sarısı 2 kahve fincanı un 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı nane ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDereotlu Çorba MALZEMELER 2 adet tavuk butu 1 demet dereotu 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvıyağ yarım kilo süt HAZIRLANIŞI 2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDomates Çorbası MALZEMELER 5 adet domates 5 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDomates Soslu Çorba (8-10 Kişilik) MALZEMELER 1 Su Bardağı Kuru Fasulye 1 Çay Kaşığı Tuz 15 Adet Taze Fasulye 1 Adet Havuç 1 Adet Kabak 1 Çay Kaşığı Karabiber 8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye Sos İçin 1 Adet Domates 3 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı 4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı HAZIRLANIŞI Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi, sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDomatesli Tel Şehriye MALZEMELER 2 adet domates 1 çay bardağı sıvı yağ ½ paket tel şehriye 1 adet limon 1 demet maydanoz ½ litre su yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDovga (Azeri Yoğurt Çorbası) MALZEMELER 1 adet yumurta 1,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 3 su bardağı yoğurt 6 su bardağı su 1 bardak haşlanmış nohut 1/2 demet ispanak 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu tuz HAZIRLANIŞI Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDövuk Mısır Çorbası MALZEMELER 1 Su Bardağı Dövuk Mısır 1 Çay Bardağı Dondurulmuş Mısır Yeteri kadar su, tuz 2 Komposto Kasesi Yogurt 1,5 Tatlı Kaşığı Un Üzeri için: 2 Yemek Kaşıgı Tereyağı Yeteri Kadar Nane HAZIRLANIŞI Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin ![]() ![]() Ertesi gün 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() ![]() Yağı kızdırıp üzerine gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDübari çorbası MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDüğün Çorbası MALZEMELER 1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız 1 çay kaşığı kırmızı biber 9 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurta sarısı 12 su bardağı su 1 adet limon 150 gr un biber tuz HAZIRLANIŞI Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin ![]() ![]() ![]() Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDüğün Çorbası -I MALZEMELER 250 gr et 2 adet limon 2 adet yumurta 1 litre et suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin 1 kahve kaşığı kırmızı biber tuz HAZIRLANIŞI Et suyu çıkaracağmız kemiklerin içine 1/4 kg parça eti koyun ve pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriDüğür MALZEMELER 1 su bardağı ince bulgur (düğür) 1 kaşık salça 2 adet sivri biber 1 adet soğan 6 bardak et suyu tuz pul biber HAZIRLANIŞI 6 su bardak et suyu ile bir bardak ince bulguru beraber tencereye koyup ince bulgur pişene kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriEkmekli Soğan Çorbası (4 Kişilik) MALZEMELER 3 Soğan 1 Kahve Fincanı Margarin 1 Demet Taze Soğan 1 Somun Bayat Ekmek 1 lt Et Suyu Tuz, Karabiber, Kekik HAZIRLANIŞI Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın ![]() ![]() Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz ![]() ![]() Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın ![]() Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz ![]() Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir ![]() Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriEkşili arap çorbası MALZEMELER 2 su bardağı kırmızı mercimek 1/2 su bardağı pirinç 2 adet limon suyu 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 10 su bardağı su HAZIRLANIŞI Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() sarımsakları kavurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriEkşili Çorba MALZEMELER 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı buğday yarması 2 diş sarmısak, dövülmüş 1 çorba kaşığı tuz 1/2 kg semiz otu 8 su bardağı su kuru nane kırmızı biber 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|