![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriAndaloz çorbası MALZEMELER 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tencereye margarini koyup eritin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriAş Çorbası (4 Kişilik) MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr ![]() 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane HAZIRLANIŞI Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun ![]() ![]() ![]() Soğanları yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayınca mercimek ve nohutu katın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriAya Köfteli Çorba (6-8 Kişilik) MALZEMELER 280 gr Yoğurt (1 su bardağı) Nane Tereyağı 200 gr Kıyma Tuz , Karabiber 1 ![]() 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi Kızartmak İçin Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun ![]() ![]() ![]() Et suyunu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriAyran Çorbası MALZEMELER 1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su HAZIRLANIŞI Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBalık Çorbası (2) MALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 kuru soğan 1 havuç 2 defne yaprağı 1 demet maydanoz 2 ![]() 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 taze soğan 2 pırasa 5 diş sarmısak 2 domates 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı safran 1 çay kaşığı kekik 6 dilim ekmek 1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı rakı 2 portakal kabuğu Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBalık Çorbası Terbiyesi (4 Kişilik) MALZEMELER 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 1 adet limonun suyu 1 su bardağı su tuz HAZIRLANIŞI Bir kapta unu su ile karıştırın, ezerek bulamaç haline getirin ![]() ![]() ![]() Bu sos içinde mayonez ve krema gibi katkı maddeleri bulunmayan balık çorbaları için tavsiye edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBalkabağı çorbası MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkabağı 1 su bardağı su 1 adet soğan 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBezelye Çorbası MALZEMELER 1/2 kg bezelye 1 adet domates 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı pirinç maydanoz tuz HAZIRLANIŞI Bir tencereye ince kıydığınız soğanı ve yağı koyup, soğan pembeleşinceye dek kavurun ![]() Yıkanmış bezelyeyi, pirinci ve suyu ilave edip bezelye yumuşayıncaya dek pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBolu Tarhana Çorbası MALZEMELER 100 gr yağsız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşığı tereyağ 2 kg et suyu veya su tuz HAZIRLANIŞI Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBörek Çorbası MALZEMELER 250 gr az yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBreton çorbası MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy soğan 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı tuz 15 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBrokoli çorbası MALZEMELER 500 gr ![]() 2 adet pırasa 3-4 kaşık sıvıyağ 100 gr ![]() tuz karabiber HAZIRLANIŞI Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBuğday Aşı Çorbası (6 Kişilik) MALZEMELER 4 su bardağı su 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu 200 gram aşurelik buğday 1 kase yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurt ve yumurtayı çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriBuğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik) MALZEMELER 1 Su Bardağı Buğday 1 Bütün Tavuk 12 Su Bardağı Su 1 Kase Konserve Bezelye 1 Kereviz 1 Havuç 1 Dal Taze Soğan 4-5 Dal Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Domates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Karabiber Tanesi HAZIRLANIŞI Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın ![]() ![]() Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ![]() ![]() Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Çorba Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Çorba TarifleriÇabuk mantar çorbası MALZEMELER 2 torba kuru mantar 500 gr ![]() 1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı soya yağı 1/2 lt hazır sebze suyu 4 dilim tost ekmeği Tuz, karabiber 100 gr ![]() Biraz maydanoz Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu HAZIRLANIŞI Mantarları yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|