Bulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas)Yaz Çorbası) Malzemeler: 1 demet pazı[/COLOR][/URL] 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 kg yoğurt[/URL] 1 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarımsak[/URL] 4 su bardağı su (1 su bardağı su yoğurt[/URL] için) Hazırlanışı: Pazıları yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız 1 su bardağı bulgur ,1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı su ile pişirin Soğumaya bırakın Ayrı bir kapta 1 kg yoğurdu çırpın, [sarımsak[/URL]ları ezerek ilave edin,1su bardağı soğuk su ile sulandırdıktan sonra, soğumaya bırakılan pazı[/URL] ve bulgur karışımını ekleyerek karıştırın soğuk olarak servis yapın Aşçının Notu: Sivas yöresinde yazın sıklıkla yapılan, yemek sofralarından eksik olmayan, yöresel soğuk çorbadır ![]() |
|
|
|