Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor
Aynı şekilde bir gece öncesinden küçük bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun
Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin Bu yaklaşık 45 dakika sürer
Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin
Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın Topak kalmamasına dikkat edin
Yoğurdu tarhanaya ekleyin Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın
Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin
Ayrı bir tavada, sıvı yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.