ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Malatya Usulü Tarhana Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709684)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:43 AM

Malatya Usulü Tarhana Çorbası
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

içindekiler
  • 7 adet Malatya tarhanası
  • 5-6 adet ıspanak yaprağı
  • Yarım kahve fincanı kara nohut
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tereyağı ya da sıvı yağ
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • Tuz

hazırlanışı
  • Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın. Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor.
  • Aynı şekilde bir gece öncesinden küçük bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun.
  • Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun. Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin. Bu yaklaşık 45 dakika sürer.
  • Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin. Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin.
  • Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın. Topak kalmamasına dikkat edin.
  • Yoğurdu tarhanaya ekleyin. Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın.
  • Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin.
  • Ayrı bir tavada, sıvı yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.