Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dersleri, yapma, yemek

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Soğan nasıl doğranır

1Soğan doğrarken ağlarız Gelişen teknoloji, bunu tam olarak ortadan kaldıramadı ama mutfak robotları gözyaşlarımızı biraz azalttı Soğan doğrarken, kök uçlarını kesip atın, sonra kabuğunu soyun Soğanı bütün tutup halkalar doğrayabileceğiniz gibi soğanı önce ikiyi bölüp yarımay şeklinde halkalar da kesebilirsiniz

2Soğanı robotsuz da küçük doğrayabilirsiniz Kök bölümünü bırakın Kabuğunu üst noktadan soyun Şimdi de soğanı ikiye bölün ve her yarıyı düz bir yüzeye yerleştirin, soğanın yuvarlak yüzeyi üste gelecek Soğanı kökten diaaa şekilde kesin, ama kökü sağlam bırakın

3Şimdi yatay şekilde kesin Sonunda kök elinizde kalacak, atın

4Keserken üç kez diaaa, üç kez yatay kesin


Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Et nasil terbiyelenir
Et terbiyeleme yöntemleri

Malzemeler ;

Soğan, Süt, Zeytinyağ, Limon Suyu
Özellikle ızgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırmak gerekir

Bu karışım istediğiniz lezzete göre ayarlanabilir Sadece Zeytinyağ kullanabileceğiniz gibi, Süt ağırlıkta olmak üzere, süt-zeytinyağ karışımına yatırabilirsiniz

Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir

Çokca yapılan bir hata, etlere kekik ve diğer baharatın pişme öncesi konmasıdır Bu tür baharatlar pişme tamamlanmadan 5-10 dakika önce kullanılır Terbiyeye konmaz Unutmayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Domates kabuğunu soyma

Çizilmesi: Domateslerin alt kısımlarını çok derin olmamak şartıyla haç şeklinde çizin Sap ksmını oyup koni biçimnde çıkartın

Blanşe edilmesi: Suyu kaynatın Bir başka kapta soğuk su hazırlayın Domatesleri 10 saniye kadar kaynar suya koyup çıkartın ve bekletmeden soğuk suya atın

Soyulması: Kabukları çizdiğiniz yerden başlayarak aşağı doğru çekin Eğer kabukları parçalanarak çıkıyorsa domateslerin sıcak suda fazla tutulduğu anlaşılır ve etli kısmı gereğinden fazla yumuşak olur


Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Patates nasıl kızartılır

1Restoranlarda iyi şekilde kızarmış patates bulmak çok zordur - uzun süre beklemeye gelmez, ya fazlasıyla yağlı ya da sert ve kösele gibidir Ama evde her zaman mükemmel olabilir Sadece aşağıdaki kurallara uymanız yeterli Kaliteli, sağlam dipli, 35 x 28 x 2 cm ölçülerinde bir kızartma kabına ihtiyacınız var 6 kişi için, kabı 75 gr yağ ile fırının en üst katına yerleştirin ve fırını 220 dereceye ayarlayın 15 kilo patatesi soyup uzun parçalara kesin Patatesleri bir tencereye koyup üstünü kaplayacak kradar kaynar su dökün, tuzlayin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin

2Suyu dökun Tencere kapağını örtüp ellerinizi mutfak eldiveniyle koruyun ve tencereyi sallayin Böylece patatesin kenarları daha kıtır olacak

3Mutfak eldiveni kullanarak kızartma kabını fırından alın Bu yüzden kaliteli bir kap satın alın, ucuzları yüksek ısıda şekil değiştirir Uzun saplı kaşıkla patatesleri kaba atın

4Patatesleri yerleştirdikten sonra kabı hafifçe öne ve arkaya doğru eğirin, bütün patatesler yağlanmalı Yağ, yeterince sıcak değilse patates yapışır ve fazlasıyla yağlanır

5Kabı fırının en üst katına yerleştirin ve altın rengine dönüşünceye kadar 40-50 dakika kızartın Çevirmenize gerek yok Servisten önce tuzlayın


Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Mayonez yapimi
Mayonez yapimi icin basit tarif

Malzemesi :

2 yumurta sarısı

2 çay kaşığı sirke

1/2 çay kaşığı tuz

Beyaz biber

1/4 çay kaşığı hardal

1 su bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kaynar su

Hazırlanışı :

Yumurta sarısı, sirke, tuz, beyazbiber ve hardalı paslanmaz çelik, porselen ya da cam bir kapta tercihen telle yada bir spatulayla iyice karıştırın
Zeytinyağını bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak yada tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar yedirin Kalan zeytinyağını telle sürekli çırpmaya devam ederek bitinceye kadar sosa devam edin Kaynar suyu ilave edip iyice karıştırın, tuz ve karabiberini kontrol edin

Mayonezi hazırladıktan sonra çeşitli baharatlarla
tatlandırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Et suyu yapimi

Önce etin her tarafını yağda iyice kızartın ve eti dışarı alın Eti kızarttığınız yağda küçük küçük doğranmış sebzeleri kızartın

Arzu ederseniz domates salçası ilave edin ve hep birlikte kavurun Üzerine un serpiştirip karıştırarak esmerleşene kadar kavurun

Sebzelerin üzerine biraz sıvı dökün ve eti tekrar tencereye alın Ardından eti fırında pişirin, arada bir fırın kapağını açıp etin üzerini pişme suyuyla ıslatın Ete ilave ettiğiniz sıvı, şarap, et suyu veya su olabilir Fırınlama süresi sonunda eti tekrar dışarı alıp sıcak bir yerde bekletin

Üzerine tülbent serilmiş ince bir süzgeçten pişme suyunu süzün Bir kevgirle sebzelerin üzerine bastırarak pişme suyunun tamamını çıkarmaya çalışın Sosu sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Yumurtanın tazeliği nasıl anlaşılır


1Yumurtanın içindeki hava, yumurtanın
tazeliğini belirler Yumurtanın yapılışında kenarlarda hava birikimi için
bir boşluk vardır Taze yumurtada bu boşluk hemen hemen hiç yoktur, ama
günler geçtikçe daha çok hava girer, aynı zamanda yumurtanın nemi kaybolmaya
başlar



2Yandaki resim, taze yumurtayi gösteriyor Yumurta sarısı yuvarlak ve tam oturuyor Beyazı ise, kalın, jelatinli bir katmandır ve sarının etrafını kaplıyor Beyazın ince bir dış katmanı da var Bir hafta sonra, aşağıdaki resimde, yumurta sarısı yassılaşır, beyazın iki katmanı çok iyi gözükmez
Omlet veya çılbır için tazelik bu nedenden dolayı önemlidir: Yuvarlak bir şekil elde etmek isteriz Bayat yumurta, ince biçimde yayılır Çılbır yaptığınızda bayat yumurta dağılır



3Yumurtanın tazeliğini belirlemek için çok
basit bir yöntem vardır Hava boşluğundan bahsetmiştik Yumurtayi büyük bir bardak soğuk suya atın: eğer yatay şekilde yüzüyorsa, tazedir Eğer yarı yatay sekilde yüzüyorsa, 1 haftalık yumurtadır Yumurta eğer tam diaaa biçimde yüzüyorsa, bayattır Yumurta kabuğunda çatlak varsa, bu test şlemez, çünkü daha fazla hava girer Bizden size öneri:

Bütün yumurtaları 2 hafta içinde tüketin Ekstradan bir hafta da ekleyebilirsiniz, ama 3 hafta maksimum süredir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.