![]() |
Yemek Yapma Dersleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yapma DersleriSoğan nasıl doğranır 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Yapma Dersleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yapma DersleriEt nasil terbiyelenir Et terbiyeleme yöntemleri Malzemeler ; Soğan, Süt, Zeytinyağ, Limon Suyu Özellikle ızgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırmak gerekir ![]() Bu karışım istediğiniz lezzete göre ayarlanabilir ![]() ![]() Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir ![]() Çokca yapılan bir hata, etlere kekik ve diğer baharatın pişme öncesi konmasıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Yapma Dersleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yapma DersleriDomates kabuğunu soyma Çizilmesi: Domateslerin alt kısımlarını çok derin olmamak şartıyla haç şeklinde çizin ![]() ![]() Blanşe edilmesi: Suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() Soyulması: Kabukları çizdiğiniz yerden başlayarak aşağı doğru çekin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Yapma Dersleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yapma DersleriPatates nasıl kızartılır 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Yapma Dersleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yapma DersleriMayonez yapimi Mayonez yapimi icin basit tarif Malzemesi : 2 yumurta sarısı 2 çay kaşığı sirke 1/2 çay kaşığı tuz Beyaz biber 1/4 çay kaşığı hardal 1 su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kaynar su Hazırlanışı : Yumurta sarısı, sirke, tuz, beyazbiber ve hardalı paslanmaz çelik, porselen ya da cam bir kapta tercihen telle yada bir spatulayla iyice karıştırın ![]() Zeytinyağını bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak yada tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar yedirin ![]() ![]() ![]() Mayonezi hazırladıktan sonra çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Yapma Dersleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yapma DersleriEt suyu yapimi Önce etin her tarafını yağda iyice kızartın ve eti dışarı alın ![]() Arzu ederseniz domates salçası ilave edin ve hep birlikte kavurun ![]() ![]() Sebzelerin üzerine biraz sıvı dökün ve eti tekrar tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine tülbent serilmiş ince bir süzgeçten pişme suyunu süzün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Yapma Dersleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yapma DersleriYumurtanın tazeliği nasıl anlaşılır 1 ![]() tazeliğini belirler ![]() bir boşluk vardır ![]() günler geçtikçe daha çok hava girer, aynı zamanda yumurtanın nemi kaybolmaya başlar ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Omlet veya çılbır için tazelik bu nedenden dolayı önemlidir: Yuvarlak bir şekil elde etmek isteriz ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() basit bir yöntem vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün yumurtaları 2 hafta içinde tüketin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|