Fırında Peynirli Makarna |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Peynirli Makarnaiçindekiler 300 gr burgu makarna Tuz Karabiber 1 soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ 150 gr kızarmış hindi göğsü 200 gr garnitür (bezelye, havuç) 4 yumurta 200 gr süt kreması 250 ml süt Kalıp için yağ 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri hazırlanışı Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun Garnitürü ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısa bir süre daha kavurun Kızarmış hindi göğsünü küçük küpler halinde doğrayın Yumurtaları süt kreması ve sütle karıştırın Peynirin yarısını ekleyip tuz ve karabiber ekin Tepsiyi yağlayın Makarna, garnitür ve hindi küplerini tepside karıştırın Krema karışımını üzerine dökün Kalan peyniri üzerine serpip 30 dakika kadar pişirin |
|