Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
zeytinyağlılar

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




Zeytinyağlı Pırasa

1 kg pırasa
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 kahve fincanı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su
tuz

Pırasaların püskülünü ve yeşil kısımlarını kesin atın, geri kalanları 4 er santim uzunluğunda verev kesin, yıkayın Soğanı piyaz soğanı gibi doğrayın, havuçalrı dilimleyin Bir tencerede yağı eritip soğan ve havuçları katarak, birkaç dakika çevirin Pırasayıda katıp zaman zaman pırasaları dağıtmadan 7-8 dakika kavurun, sonra suyunu, tuzunu limon suyunu katarak 30 dakika pişirin Islatılmış pirinci susuz olarak katın, 20 dakika daha pişirip ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




Zeytinyağlı çağla

Malzemeler
İkişer sap çok ince taze soğan, taze sarımsak
200 gr çağla
2 yemek kaşı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı şeker
bir fiske tuz

Taze soğan ve sarımsakları güzelce yıkayıp incecik doğrayın Çağlaları yıkayın, enlemesine ortadan bölüp çekirdeklerini (daha da büyükse badem olacak kısımlarını yani) çıkartın Ufak bir tencereye zeytinyağıyla birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin Azıcık kavurup çağlaları da ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp arada bir silkeleyerek çağlaları kavurun 5 dk kadar sonra üzerini azıcık örtecek kadar ılık su ilave edip şeker ve tuzu da ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını yine kapatıp 10 dk kadar ya da çağlalar yumuşayıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar



Zetinyağlı Bamya

Malzemeler:

Yarım kg taze bamya
1 adet iri kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam limon tuzu
1,5 çay bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Bamyaların başları külah gibi keserek temizlenir, limonlu suya atılır 10 dakika sonra suyunu süzmek için süzgece çıkarılır Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı konur, ısınınca yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak katılır Soğan şeffarlaşınca bamya katılır (Su eklenmez) Orta ateşte 15 dakika piştikten sonra küp şeklinde doğranmış domates limon tuzu, tuz ve şeker eklenir 10 dakika daha pişirilir Ateşten almadan hemen önce kalan yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




BALLI PATLICAN
MALZEMESİ
2 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates püresi
2 adet sarmısak
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığının ucuyla kekik
1 bardak su
Tuz
Karabiber

TARİF
Patlıcanları çizgili olarak soyun Zar şeklinde doğrayın Soğuk ve tuzlu suda bekletin
Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun 15 dakika pişirin
Sudaki patlıcanları çıkartın Kağıt havluyla fazla suyunu alın Kızgın yağda kızartın
Sıcak sıcak ballı sosun içine atın 5 dakika sosla birlikte pişirin Servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
MALZEMESİ
8 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı un
1 bardak zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
8 adet şeker
2 adet limonun suyu
4 bardak su
Dereotu
Tuz

TARİF
Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin Arpacık soğanları soyun
Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin
Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın İçine patatesleri, havucu, arpacık soğanları, şekeri, kalan limon suyunu ve tuzu atın 4 bardak su ilave edin Kaynayınca, enginarları limonlu sudan çıkarın Sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin Tencerenin ağzını tabakla kapatın Kısık ateşte 60 dakika pişirin
Enginarların soğumasını bekleyin Servis tabağına sapları alta gelecek şekilde yerleştirin Kenarlarına ve üstüne sebzelerinden koyun Dereotuyla süsleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




ZEYTINYAĞLI BAKLA

MALZEMELER

3/4 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kg taze sakız bakla
15 su bardağı su
4 adet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 adet limon
tuz

HAZIRLANIŞI

Taze baklaları iki ucundan kesip, kılçıklarından sıyrın Ortalarından bölüp, su koyduğunuz bir tencerenin içerisine atın Baklaları sudan çıkarıp, süzün Üzerine taze soğanları doğrayın, bunları yarım limonun suyu, bir yemek kaşığı toz şeker ve tuzla karıştırıp, harmanlayın, ovun Bir tencereye yağ koyup, kızdırın, üzerine baklaları döküp, karıştırın Tencerenin kapağını örtün Arada bir karıştırarak baklaları öldürün Yarı pişmiş, sarı bir renk almış baklaların üzerlerine dereotunu kıyın Hepsinin üzerine birbuçuk su bardağı su koyup, tekrar karıştırın Kapağını kapatıp orta ateşte iyice pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




Portakallı Pırasa

Malzemeler:

1 kg pırasa
1 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
2 adet havuç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su

Yapımı:

Pırasalar yıkanır, 2 parmak eninde doğranır, tencereye aktarılır Üzerine doğranmış havuç, portakal suyu, portakal rendesi, limon suyu, kuş üzümü, 1 çay bardağı zeytinyağı ve pirinç konur Tencere orta ateşli ocağa yerleştirilir Pırasalar yumuşamaya başlayınca şeker, tuz ve sıcak su eklenir Pişince tencerenin içinde 15 dakika dinlendirilir, servis tabağına konur Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar






3 kucuk boy kereviz, veya 1 buyuk boy kereviz
1 1/2 kap su
1/2 limon suyu
50 ml zeytinyag
Yarim portakalin suyu
1 tk seker
1 tk tuz

Ic malzeme:
1 kap havuc, bezelye ve patates karisimi, konserve veya dondurulmus

Susleme:
1 yk dere otu, kucuk dogranmis

Once buyukce bir kabin icine su ve limon suyunu koyun Kerevizleri soyun, 25, 3 cm kalinliginda enlemesine kesin Bir yuzunden, orta kismi bicagin ucu ile cikarip alin, tabak gibi hafif cukur yapin Muslugun altinda yikayip limonlu suyun icine koyun Limon, kerevizlerin kararmasini onleyip kokusunu alicaktir

Hazirladiginiz kerevizleri yayvan bir tencereye cukur kisimlari uste gelicek sekilde dizin Limonlu suyun tamamini, zeytinyagini, portakal suyunu, tuz ve sekeri ilave edin Su isindiktan sonra, kapagini kapatip 15 dakika orta isida pisirin

Simdi karisik sebzelerinizi de tencereye ilave edip bir 10 dakika daha pisirin Genis bir servis tabagina kerevizleri dizin Uzerlerine kasik ile esit sekilde sebzeleri yerlestirin Tere otunu uzerine serpin Soguduktan sonra servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




Bulgurlu Biber Dolması

Malzemeler:

1 kg dolma biberi
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet iri kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 talı kaşığı çam fıstığı
3 su bardağı su

Yapımı:

Zeytinyağın yarısı tencereye konur ısınınca çam fıstığı atılır Pembeleşince kuş üzümü eklenir, şişene keder kavrulur Üzerine ince kıyılmış soğan katılır Soğan şeffaflaşınca tuz, karabiber, kuru nane ve salça eklenir, birkaç kez çevrilir Yıkanmış bulgur katılır, 4-5 dakika birlikte kavurduktan sonra 1,5 su bardağı sıcak su konur, 1 dakika sonra ateşten alınır, soğumaya bırakılır Oyulmuş biberlerin üçte ikisine fazla sıkıştırmadan iç doldurulur Üzerlerine biberlerin sapı alınöış kısımları konur Dolmalar tencereye yerleştirilir Üzerlerine kalan yarım su bardağı zeytinyağı ve 1,5 su bardağı sıcak su gezdirilir Tencerenin kapağı kapalı olarak önce orta ateşte 15 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika olmak üzere yarım saat pişirilir Tencerede yarım saat kadar soğuduktan sonra servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar



Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Malzemeler:

1 kg ıspanak kökü (sapı)
2 adet orta boy havuç
1 adet iri kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su

Yapımı:

1 çay bardağı zeytinyağı tencereye konur Isınınca ince kıyılmış soğan eklenir, şeffalaşana kadar kavrulur hemen ardından kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış havuç atılır Havuç yarım pişince ıspanak kökleri ilave edilir 5 dakika kavurduktan sonra şeker, tuz ve su katılır Kapaklı olarak 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır, 10 dakika sonra kalan yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir Ilık ya da soğuk olarak sofraya getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.