![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarZeytinyağlı Pırasa 1 kg ![]() 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 2 kahve fincanı zeytinyağı yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı pirinç 1,5 su bardağı su tuz Pırasaların püskülünü ve yeşil kısımlarını kesin atın, geri kalanları 4 er santim uzunluğunda verev kesin, yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarZeytinyağlı çağla Malzemeler İkişer sap çok ince taze soğan, taze sarımsak 200 gr çağla 2 yemek kaşı zeytinyağı 1/2 yemek kaşığı şeker bir fiske tuz Taze soğan ve sarımsakları güzelce yıkayıp incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarZetinyağlı Bamya Malzemeler: Yarım kg taze bamya 1 adet iri kuru soğan 3 diş sarımsak 1 tutam limon tuzu 1,5 çay bardağı zeytinyağı 3 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Bamyaların başları külah gibi keserek temizlenir, limonlu suya atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarBALLI PATLICAN MALZEMESİ 2 adet patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates püresi 2 adet sarmısak 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 çay kaşığının ucuyla kekik 1 bardak su Tuz Karabiber TARİF Patlıcanları çizgili olarak soyun ![]() ![]() ![]() Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun ![]() ![]() Sudaki patlıcanları çıkartın ![]() ![]() ![]() Sıcak sıcak ballı sosun içine atın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarZeytinyağlı Sebzeli Enginar MALZEMESİ 8 adet enginar 2 adet patates 2 adet havuç 1 yemek kaşığı un 1 bardak zeytinyağı 10 adet arpacık soğan 8 adet şeker 2 adet limonun suyu 4 bardak su Dereotu Tuz TARİF Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin ![]() ![]() Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın ![]() ![]() Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarların soğumasını bekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarZEYTINYAĞLI BAKLA MALZEMELER 3/4 su bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı toz şeker 1 kg taze sakız bakla 1 ![]() 4 adet taze soğan 1 demet dereotu 1/2 adet limon tuz HAZIRLANIŞI Taze baklaları iki ucundan kesip, kılçıklarından sıyrın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarPortakallı Pırasa Malzemeler: 1 kg pırasa 1 adet portakalın suyu 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 adet limonun suyu 2 adet havuç 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı su Yapımı: Pırasalar yıkanır, 2 parmak eninde doğranır, tencereye aktarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar3 kucuk boy kereviz, veya 1 buyuk boy kereviz 1 1/2 kap su 1/2 limon suyu 50 ml zeytinyag Yarim portakalin suyu 1 tk seker 1 tk tuz Ic malzeme: 1 kap havuc, bezelye ve patates karisimi, konserve veya dondurulmus Susleme: 1 yk dere otu, kucuk dogranmis Once buyukce bir kabin icine su ve limon suyunu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazirladiginiz kerevizleri yayvan bir tencereye cukur kisimlari uste gelicek sekilde dizin ![]() ![]() ![]() Simdi karisik sebzelerinizi de tencereye ilave edip bir 10 dakika daha pisirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarBulgurlu Biber Dolması Malzemeler: 1 kg dolma biberi 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı salça 1 adet iri kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 talı kaşığı çam fıstığı 3 su bardağı su Yapımı: Zeytinyağın yarısı tencereye konur ısınınca çam fıstığı atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlılar |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZeytinyağlılarZeytinyağlı Ispanak Kökü Malzemeler: 1 kg ıspanak kökü (sapı) 2 adet orta boy havuç 1 adet iri kuru soğan 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı su Yapımı: 1 çay bardağı zeytinyağı tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|