![]() |
Adana Usulü Etli Kabak Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana Usulü Etli Kabak Dolmasıaçıklama & notlar Temsili fotoğraf kullanılmıştır ![]() Kabak dolmasından artan içleri mücver yaparak değerlendirebilirsiniz ![]() içindekiler 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon hazırlanışı Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin ![]() ![]() Dolma içini hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin ![]() ![]() İçinin Hazırlanması : Kıymayı derin bir kaba koyun ![]() ![]() (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın ![]() |
![]() |
![]() |
|