![]() |
Adana Usulü Etli Kabak Dolması
açıklama & notlar Temsili fotoğraf kullanılmıştır. Kabak dolmasından artan içleri mücver yaparak değerlendirebilirsiniz. içindekiler 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon hazırlanışı Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun. Dolma içini hazırlayın. Kabakları doldurup tencereye dizin. Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin. 2 su bardağı kaynar su dökün. Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın. İçinin Hazırlanması : Kıymayı derin bir kaba koyun. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.