ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Adana Usulü Etli Kabak Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709349)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:04 AM

Adana Usulü Etli Kabak Dolması
 

açıklama & notlar

Temsili fotoğraf kullanılmıştır.

Kabak dolmasından artan içleri mücver yaparak değerlendirebilirsiniz.

içindekiler

5 orta boy kabak

1/2 çorba kaşığı salça

250 gr orta yağlı kıyma

1/2 çorba kaşığı kuru nane

2 çorba kaşığı pirinç

5-6 diş sarımsak

1 orta boy soğan

8-10 dal maydanoz

1/2 limon

hazırlanışı

Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun.

Dolma içini hazırlayın. Kabakları doldurup tencereye dizin. Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin. 2 su bardağı kaynar su dökün.

Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın.

İçinin Hazırlanması :

Kıymayı derin bir kaba koyun. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

(Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın.)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.