Mumbar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mumbariçindekiler 1 kuzu mumbarı 50 gr biber salçası 250 gr pirinç 250 gr kıyma 50 gr domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 orta boy soğan 3 litre su Tuz hazırlanışı Mumbarı ılık su ile iyice yıkayın Suyunu süzün![]() Pirinci ayıklayıp bir süre suda bekletin ![]() Soğanın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın ![]() Büyük bir kasede pirinç, soğan, kıyma, biber salçası, domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırıp iyice harmanlayın ![]() Ardından hazırladığınız karışımı mumbarın içine doldurun ve açık kalan bölümlerini bir iple sıkıca bağlayın ![]() Bir tencereye 3 litre su alıp mumbarı ekleyin ![]() Kısık ateşte 2 saat pişirip servis yapın ![]() |
|
|
|