![]() |
Taratorlu Beyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taratorlu BeyinTARATORLU BEYİN Malzemesi: 3 adet beyni 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, 1 küçük , 1 çorba kaşığı tuz, Taratoru: 100 gr ![]() 2 kahve fincanı suyu, 1 kahve fincanı tahin, 2 baş , 1 demet maydanoz 1/2 kahve fincanı su, tuz ![]() Hazırlanışı: Bir kaba 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, halka halka doğranmış , 1 çorba kaşığı tuz ile akar su altında ince zarları ayıklanmış leri koyarak, orta ısıdaki ateşte, su kaynamaya başladıktan sonra hesaplamak üzere on dakika kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TARATORUN HAZIRLANIŞI: Bir havana ayıklanmış 100 gram iç , kabukları çıkarılmış 2 orta baş sarmısak ile biraz tuz koyarak in yağını çıkarmamak ve fazla ufalamamak şartıyla ve sarımsağı dövün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|