ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taratorlu Beyin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709185)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:32 AM

Taratorlu Beyin
 
TARATORLU BEYİN

Malzemesi:
3 adet beyni
6 bardak su,
1 çorba kaşığı sirke,
1 küçük ,
1 çorba kaşığı tuz,
Taratoru:
100 gr. iç ,
2 kahve fincanı suyu,
1 kahve fincanı tahin,
2 baş ,
1 demet maydanoz
1/2 kahve fincanı su,
tuz.

Hazırlanışı:
Bir kaba 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, halka halka doğranmış , 1 çorba kaşığı tuz ile akar su altında ince zarları ayıklanmış leri koyarak, orta ısıdaki ateşte, su kaynamaya başladıktan sonra hesaplamak üzere on dakika kadar haşlayın. Sonra kabı ateşten alarak ılınmaya bırakın. Yarım saat sonra leri sudan çıkararak uzunluklarına doğru yarım parmak incelikte dilimlere doğrayın. Sonra da dilimlenmiş bu leri iki sıra olmak üzere yanlarına kadar birbirlerinin üstlerine oturtulmuş olarak yerleştirin. Tabağa döşenmiş bu lerin üstlerine aşağıda tarif ettiğimiz taratordan dökün ve servis yapın.

TARATORUN HAZIRLANIŞI:
Bir havana ayıklanmış 100 gram , kabukları çıkarılmış 2 orta baş sarmısak ile biraz tuz koyarak in yağını çıkarmamak ve fazla ufalamamak şartıyla ve sarımsağı dövün. Sonra bunları havandan alarak derin bir kaseye , sonra da kasedeki bu sarmısaklı lere, 1 kahve fincanı tahin, 2 kahve fincanı suyu ile ince kıyılmış 1 demet maydanoz ilâve ederek karıştırın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.