Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçıvan Kebabı Yemek TarifiMalzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı et 2 baş kuru soğan, lik doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 2 havuç, küp küp doğranmış 2 patates, küp küp doğranmış 3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş 3 domates, soyulup dilimlenmiş 1-2 tatlı kaşığı tuz hazırlanması: 1 kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin 2 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin aksi taktirde suyu bulanık olur) 1-2 defa karıştırın daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin (yüze yüz) 3 bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin kevgirde veya bir havlunun üzerinde yağlarını süzdürün 4 etleri fırın kabına boşaltın sebzeleri üzerlerine yayın üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın 5 servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor) 6 pirinç pilavı ile servis yapın |
|