![]() |
Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahçıvan Kebabı Yemek TarifiMalzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı et 2 baş kuru soğan, lik doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 2 havuç, küp küp doğranmış 2 patates, küp küp doğranmış 3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş 3 domates, soyulup dilimlenmiş 1-2 tatlı kaşığı tuz hazırlanması: 1 ![]() yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ![]() arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin ![]() 2 ![]() bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün ![]() (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin ![]() ![]() 1-2 defa karıştırın ![]() daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin ![]() 3 ![]() ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin ![]() kevgirde veya bir havlunun üzerinde yağlarını süzdürün ![]() 4 ![]() ![]() sebzeleri üzerlerine yayın ![]() üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin ![]() fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın ![]() 5 ![]() önceden ısıtılmış fırına koyun ![]() (böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor) 6 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|