ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709040)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:56 AM

Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi
 
Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et
2 baş kuru soğan, lik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 havuç, küp küp doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
3 domates, soyulup dilimlenmiş
1-2 tatlı kaşığı tuz

hazırlanması:

1. kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip
yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ile birlikte tencereye alın.
arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

2. 1 yemek kaşığı salçayı
bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın
ve etlerin üzerine dökün.
(etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan
salçayı eklemeyin. aksi taktirde suyu bulanık olur.)
1-2 defa karıştırın.
daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin. (yüze yüz)

3. bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları
ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin.
kevgirde veya bir havlunun üzerinde yağlarını süzdürün.

4. etleri fırın kabına boşaltın.
sebzeleri üzerlerine yayın.
üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin.
fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın.

5. servis yapmaya 10-15 dakika kala
önceden ısıtılmış fırına koyun.
(böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)

6. pirinç pilavı ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.