Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çatal, mahlepli

Mahlepli Çatal

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mahlepli Çatal



MAHLEPLİ ÇATAL
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon
  • Aldığı kadar un
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Yumuşamış margarini, sıvıyağı, suyu ve mahlebi bi kapta karıştıralım
  • Kabartmatozunun üstüne limon sıkıp 2 dakıka beklettikten sonra onu da mahleplikarışıma ekleyelim Tuzu ve aldıgı kadar un ekleyip kulak memesıkıvamına gelene dek unumuzu koyup yoğuralım
  • 10-15 dakıka dinlenen hamurdan parcalar koparıp elimizle rulo yapalım ve"S" şekli verelim İki ucunu birleştirip yağlı kağıda dizelim
  • Üstüne yumurta sarısı ve çörekotu koyduktan sonra 180 derecede pişirelim
Harika oluyor Herkese tavsiye ediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.