Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diblesi, fasulye, taze

Taze Fasulye Diblesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasulye Diblesi




Malzemeler:

1 kg taze fasulye
2 ? 3 kuru soğan
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Taze fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkla verev olarak doğra Yıkadıktan sonra tencerenin dibine taze fasulyenin bir kısmını yay, araya yıkayıp süzülen pirinci üstüne kalan taze fasulyeleri ekle Soğanı soy, yıka ve en üste doğra, tuzu ve şekeri ilave et Renk vermesi için bir tane domates doğranabilir Zeytinyağı da gezdirdikten sonra pişir Fasulyenin suyu süzülmeden koyulduğunda çok fazla su eklemeye ihtiyaç yoktur, aksi takdirde pirincin diri kalmaması için bir su bardağı su eklenebilir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.