ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Fasulye Diblesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708721)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:29 AM

Taze Fasulye Diblesi
 

Malzemeler:

1 kg taze fasulye
2 ? 3 kuru soğan
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Taze fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkla verev olarak doğra. Yıkadıktan sonra tencerenin dibine taze fasulyenin bir kısmını yay, araya yıkayıp süzülen pirinci üstüne kalan taze fasulyeleri ekle. Soğanı soy, yıka ve en üste doğra, tuzu ve şekeri ilave et. Renk vermesi için bir tane domates doğranabilir. Zeytinyağı da gezdirdikten sonra pişir. Fasulyenin suyu süzülmeden koyulduğunda çok fazla su eklemeye ihtiyaç yoktur, aksi takdirde pirincin diri kalmaması için bir su bardağı su eklenebilir.

Afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.