![]() |
Light İzmir Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Light İzmir Köfteİzmir köftenin Türk mutfağında önemli bir yeri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler (4 kişilik) 200 gr yağsız dana kıyma Karabiber, yenibahar, tuz, kimyon 4 ince dilim kurutulmuş kepekli ekmek 1 yumurta 1 adet iri kuru soğan 3-4 diş sarımsak 4 küçük boy patates 2 sivri biber 2 domates 1 kaşık salça 1 adet defneyaprağı 3-4 adet tane karabiber Su Yapılışı: Kuru soğan, sarımsak ve kuru ekmekleri rondodan geçirerek parçalayın ![]() ![]() Fırın tepsisine şekil verdiğiniz köfteleri dizip, önceden 200 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırına sürün ![]() ![]() Patatesleri soyup yıkayın, elma dilimi şeklinde doğrayıp içine defne yaprağını da ekleyerek 1 su bardağı suyla haşlayın ![]() ![]() 1 kâseye patatesleri haşladığınız suyu, salçayı, tuzu, tane karabiberleri koyup karıştırın ![]() ![]() 15 dakika pişen köfteleri fırından çıkarıp salçalı suyu üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|