Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, dana, eti, mutfağı, sebzeli

Sebzeli Dana Eti - Çin Mutfağı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Dana Eti - Çin Mutfağı



Malzemeler
  • 250 gram yağsız dana eti
  • 5 gram sulu nişasta
  • 100'er gram bambu filizi, salatalık ve mantar
  • 3'er gram doğranmış yeşil soğan ve zencefil
  • 24 gram yumurta akı
  • 20 gram su
  • 500 gram sıvı yağ
  • 10 gram susam yağı
  • 3 gram soya sosu
  • 10 gram toz şeker
  • 5 gram tuz

Yapılışı

Temizlenip yıkanan dana eti, bambu filizi, salatalık ve mantarı büyük kuşbaşı halinde kesin Dana eti içine 2 gram nişasta, yumurta akı ve tuz ekleyerek karıştırın Tencereyi ateşe yerleştirin İçindeki sıvı yağ ısınınca içine hazırlanmış dana eti, bambu filizi, salatalık ve mantar koyun ve kavurduktan sonra çıkarın Tencerede biraz yağ kalsın, içine sırayla doğranmış yeşil soğan ve zencefil, tuz, toz şeker, soya sosu, su ve kuşbaşı dana eti, bambu filizi, salatalık ve mantar atıp karıştırın ve daha sonra geri kalan sulu nişastayı ilave edin Bu karışımın üzerine de susam yağı serpin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.