Sebzeli Dana Eti - Çin Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Dana Eti - Çin MutfağıMalzemeler
Yapılışı Temizlenip yıkanan dana eti, bambu filizi, salatalık ve mantarı büyük kuşbaşı halinde kesin Dana eti içine 2 gram nişasta, yumurta akı ve tuz ekleyerek karıştırın Tencereyi ateşe yerleştirin İçindeki sıvı yağ ısınınca içine hazırlanmış dana eti, bambu filizi, salatalık ve mantar koyun ve kavurduktan sonra çıkarın Tencerede biraz yağ kalsın, içine sırayla doğranmış yeşil soğan ve zencefil, tuz, toz şeker, soya sosu, su ve kuşbaşı dana eti, bambu filizi, salatalık ve mantar atıp karıştırın ve daha sonra geri kalan sulu nişastayı ilave edin Bu karışımın üzerine de susam yağı serpin Afiyet olsun
|
|
|
|