Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, patlıcan, tavası

Etli Patlıcan Tavası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Patlıcan Tavası



Malzemeler
  • 1 kilo yağlı kemiksiz koyun eti
  • 1 kilo orta boy patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 4-5 adet yeşil sivri biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

Önce, patlıcanları ayıklayıp bol su ile yıkayın Sonra, daire şeklinde kesip tuzlu suda biraz beklettikten sonra, güzelce süzün Bir tavada, yağınızı kızdırıp, iyice kuruladığınız halka patlıcanlarınızı kızartın

Beri yanda, kemiksiz parça koyun etinizi yıkayın Az yağda kavurun, daha sonra üzerine su katıp pişirin

Kızarttığınız patlıcanların üzerine, pişmiş etleri, hepsinin üzerine de, halka halka doğradığınız domatesleri, kuru soğanı, yeşil sivri biberi, tuzu ve kırmızı acı toz biberi ilâve edin En sonunda da, az su koyun Kısık ateşte, yemek kıvamını alana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.