ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Patlıcan Tavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708599)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:14 AM

Etli Patlıcan Tavası
 
Malzemeler
  • 1 kilo yağlı kemiksiz koyun eti
  • 1 kilo orta boy patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 4-5 adet yeşil sivri biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

Önce, patlıcanları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Sonra, daire şeklinde kesip tuzlu suda biraz beklettikten sonra, güzelce süzün. Bir tavada, yağınızı kızdırıp, iyice kuruladığınız halka patlıcanlarınızı kızartın.

Beri yanda, kemiksiz parça koyun etinizi yıkayın. Az yağda kavurun, daha sonra üzerine su katıp pişirin.

Kızarttığınız patlıcanların üzerine, pişmiş etleri, hepsinin üzerine de, halka halka doğradığınız domatesleri, kuru soğanı, yeşil sivri biberi, tuzu ve kırmızı acı toz biberi ilâve edin. En sonunda da, az su koyun. Kısık ateşte, yemek kıvamını alana kadar pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.