Patates Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates GüveçPATATES GÜVEÇ ![]() 1 kg patates700 gr kuzu eti2 soğan 5 diş sarımsak 5 sivri biber 4 domates 1 defne yaprağı tuz,karabiber zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Öncelikle kuzu kuşbaşı etlerimizi sıvıyağda güvecin içinde çeviriyoruz Üzerine defne yaprağını, doğranmış soğanve sarımsakları da ilave ediyoruz 5 dakika sonra elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz En son doğranmış biberleri ve domatesleri de ekleyin Daha sonratuzunu ve karabiberini ayarlayın Ağzını önce yağlı kağıtladaha sonra da aliminyum folyo ile kapatın Ocakta 10 dakikapişirip ısıtılmış 190 derecelik fırında en az 1 saat patatesler ve etler hamur gibi pişene kadar tutun ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|