![]() |
Lahana Tursulu Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana Tursulu HindiLahana tursulu hindi Malzemeler: Hindi (dogal olarak ) Lahana tursusu Pirinc Tereyag kirimizi biber kimyon karabiber tuz Hazirlanisi: 1) Hindiyi bir tepsiye döse (istiyorsan parcala) ve baharatlari ve biraz sivi yag ilave et ![]() derecede) ![]() ![]() ![]() 2) Hindiyi sonra bir kaba cikart 3)Lahana tursusunu kücük kücük dogra ve hindiyi pisirdigin tepsiye döse ![]() Tursunun üstüne tereyag´i döse (en az 100 gr tabii bu yapicaginiz hindinin büyüklügüne bagli) 4)Sonra bu tursunun üstüne pirincleri ilave et ve pirincler pisecek kadar sicak su koy üstüne (karistirma pirincler lahananin üstünde kalsin) 5)Bunlarin üstüne tekrar hindiyi yerlestir ve tekrar firina koy (ama bu sefer üstünü kapama) ve asaga yukari 45 dk daha pisir (pirincler ve lahana yumusayana kadar) ![]() suyunu ceksin ![]() |
![]() |
![]() |
|