ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lahana Tursulu Hindi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708476)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:34 AM

Lahana Tursulu Hindi
 
Lahana tursulu hindi
Malzemeler:
Hindi (dogal olarak )
Lahana tursusu
Pirinc
Tereyag
kirimizi biber kimyon karabiber tuz

Hazirlanisi:
1) Hindiyi bir tepsiye döse (istiyorsan parcala) ve baharatlari ve biraz sivi yag ilave et.Tepsinin üstünü aluminyüm ile kapat ve firina sür (200
derecede).Asaga yukari 1.5-2 saat arasi pisir (tabii ki bu sizin firininiza bagli ete catali batir eger kolay giriyorsa cikar).

2) Hindiyi sonra bir kaba cikart

3)Lahana tursusunu kücük kücük dogra ve hindiyi pisirdigin tepsiye döse.
Tursunun üstüne tereyag´i döse (en az 100 gr tabii bu yapicaginiz hindinin
büyüklügüne bagli)

4)Sonra bu tursunun üstüne pirincleri ilave et ve pirincler pisecek kadar sicak
su koy üstüne (karistirma pirincler lahananin üstünde kalsin)

5)Bunlarin üstüne tekrar hindiyi yerlestir ve tekrar firina koy (ama bu sefer
üstünü kapama) ve asaga yukari 45 dk daha pisir (pirincler ve lahana
yumusayana kadar). Eger yemek sulu kalir ise firinin en altina koyun ki
suyunu ceksin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.