![]() |
Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 12 dilim tost ekmeği 2 su bardağı konserve mantar 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz Köfte için: 300 gr ![]() Tarifi: • Ekmekleri ıslatıp suyunu iyice sıkın ![]() • Yoğurma kabına ıslattığınız ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup karıştırın ![]() • Kıymayı ilave edip yoğurun ![]() • Köftelerin aynı büyüklükte olması için kavanoz kapağına streç yayın, kıymayı koyup sıkıştırın ![]() • Şekil verdiğiniz köfteleri yağsız tavada iki tarafını kızartın ![]() • Tavada margarini eritin, rendelenmiş soğan, kıyılmış mantarları, karabiber ve tuz koyun ![]() • 4-5 dakika mantarları soteleyin ![]() • Köftelerin üstüne koymak için bekletin ![]() • Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip tost makinasında kızartın ![]() • 2 adet tost ekmeğini üst üste koyun ![]() • Üstüne köfteyi yerleştirin, 1 yemek kaşığı kadar mantarlı karışımdan koyun ![]() • Kaşar peyniriyle süsleyin ![]() • Fırın kabına dizip 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin ![]() • Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|