ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708413)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:45 AM

Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6
 
Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 6

Malzemesi:
12 dilim tost ekmeği 2 su bardağı konserve mantar 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz Köfte için: 300 gr. köftelik kıyma 1 adet kuru soğan 2 dilim ekmek içi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tarifi:
• Ekmekleri ıslatıp suyunu iyice sıkın.
• Yoğurma kabına ıslattığınız ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup karıştırın.
• Kıymayı ilave edip yoğurun.
• Köftelerin aynı büyüklükte olması için kavanoz kapağına streç yayın, kıymayı koyup sıkıştırın.
• Şekil verdiğiniz köfteleri yağsız tavada iki tarafını kızartın.
• Tavada margarini eritin, rendelenmiş soğan, kıyılmış mantarları, karabiber ve tuz koyun.
• 4-5 dakika mantarları soteleyin.
• Köftelerin üstüne koymak için bekletin.
• Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip tost makinasında kızartın.
• 2 adet tost ekmeğini üst üste koyun.
• Üstüne köfteyi yerleştirin, 1 yemek kaşığı kadar mantarlı karışımdan koyun.
• Kaşar peyniriyle süsleyin.
• Fırın kabına dizip 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
• Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.