![]() |
Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6
Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 12 dilim tost ekmeği 2 su bardağı konserve mantar 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz Köfte için: 300 gr. köftelik kıyma 1 adet kuru soğan 2 dilim ekmek içi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Tarifi: • Ekmekleri ıslatıp suyunu iyice sıkın. • Yoğurma kabına ıslattığınız ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup karıştırın. • Kıymayı ilave edip yoğurun. • Köftelerin aynı büyüklükte olması için kavanoz kapağına streç yayın, kıymayı koyup sıkıştırın. • Şekil verdiğiniz köfteleri yağsız tavada iki tarafını kızartın. • Tavada margarini eritin, rendelenmiş soğan, kıyılmış mantarları, karabiber ve tuz koyun. • 4-5 dakika mantarları soteleyin. • Köftelerin üstüne koymak için bekletin. • Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip tost makinasında kızartın. • 2 adet tost ekmeğini üst üste koyun. • Üstüne köfteyi yerleştirin, 1 yemek kaşığı kadar mantarlı karışımdan koyun. • Kaşar peyniriyle süsleyin. • Fırın kabına dizip 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. • Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.