![]() |
Kuzu But Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 120 Kişi Sayısı: 8 Kalori: 375 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu But Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 120 Kişi Sayısı: 8 Kalori: 375Kuzu But Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 120 Kişi Sayısı: 8 Kalori: 375 Malzemesi: 1 adet kuzu but (orta kemiği çıkarılmış) 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı biberiye 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Tarifi: • Margarini eritin ![]() • Kuzu budu yıkayıp, düzgün bir şekilde tencereye yerleştirin ![]() • Soğanları dörde bölün ![]() • Etin üzerine koyun ![]() • Tencerenin kapağını kapatın ![]() • Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin ![]() • Kapağı açıp, budu pirzola gibi kızartın ![]() • Biberiyesini, tuzunu ve karabiberini atın ![]() • Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin ![]() • Kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin ![]() • Haşlanmış patates ya da sebze ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|