![]() |
Kuskuslu Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuskuslu Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6Kuskuslu Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 8 adet tavuk kalçası 2 su bardağı kuskus 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvıyağı 3 adet kuru orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Tarifi: • Tencerede yağı eritin ![]() • Kuskusu pembeleşene kadar kavurun ![]() • 3 bardak su ve tuz ekleyip, kısık ateşte pişirin ![]() • Tavuk etlerini yıkayın ve sıvıyağda iki taraflı kızartın ![]() • Kekik, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin ![]() • Soğanı dörde bölerek, etlerin içine atın ve kızartmaya devam edin ![]() • Domates salçası, doğranmış domatesi de ilave edin ve 1 bardak suyla kısık ateşte 15 dakika pişirin ![]() • Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|