![]() |
Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 3 adet tavuk göğüs eti (bonfile edilmiş) Yarım demet kereviz sapı 2 tatlı kaşığı tereyağı 500 gr küçük boy patates (haşlamalık) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tane karabiber Terbiyesi için; 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı hazır süt kreması Tarifi: • Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin ![]() • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin ![]() • Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın ![]() • Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun ![]() • Tavuk etlerini ekleyin ![]() • Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin ![]() • İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin ![]() • Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın ![]() • Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin ![]() • İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün ![]() • Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın ![]() • Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|