ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708362)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:53 AM

Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8
 
Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 30
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
3 adet tavuk göğüs eti (bonfile edilmiş) Yarım demet kereviz sapı 2 tatlı kaşığı tereyağı 500 gr küçük boy patates (haşlamalık) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tane karabiber Terbiyesi için; 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı hazır süt kreması

Tarifi:
• Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin.
• Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin.
• Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın.
• Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun.
• Tavuk etlerini ekleyin.
• Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin.
• İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin.
• Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın.
• Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin.
• İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün.
• Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın.
• Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.