![]() |
Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8
Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 3 adet tavuk göğüs eti (bonfile edilmiş) Yarım demet kereviz sapı 2 tatlı kaşığı tereyağı 500 gr küçük boy patates (haşlamalık) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tane karabiber Terbiyesi için; 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı hazır süt kreması Tarifi: • Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin. • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin. • Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın. • Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun. • Tavuk etlerini ekleyin. • Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin. • İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin. • Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın. • Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin. • İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün. • Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın. • Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.