![]() |
Kadınbudu Köfte Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 5 Kişi Sayısı: 6 Kalori:184 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınbudu Köfte Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 5 Kişi Sayısı: 6 Kalori:184Kadınbudu Köfte Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 5 Kişi Sayısı: 6 Kalori: 184 Malzemesi: 500 gr ![]() Tarifi: • Soğanların zar şeklinde doğrayın ![]() • Bir tencerenin içinde soğanı yağda pembeleştirin ![]() • Kıymanın yarısını ilave edin ![]() • Suyunu çekene kadar kavurup, soğutun ![]() • Pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün ![]() • Kavrulan soğanlı kıymayı, pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun ![]() • Kıymadan iri köfteler yapıp, 1 saat dinlendirin ![]() • Köfteleri kızartmak için önce una sonra çırpılmış yumurtaya, tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin ![]() • İsterseniz patates kızartması veya ıspanak püresiyle servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|