Kadınbudu Köfte Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 5 Kişi Sayısı: 6 Kalori:184 |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadınbudu Köfte Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 5 Kişi Sayısı: 6 Kalori:184Kadınbudu Köfte Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 5 Kişi Sayısı: 6 Kalori: 184 Malzemesi: 500 gr kıyma 1 yemek kaşığı margarin 2 adet soğan 2 yemek kaşığı pirinç 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı un Tuz Karabiber Tarifi: • Soğanların zar şeklinde doğrayın • Bir tencerenin içinde soğanı yağda pembeleştirin • Kıymanın yarısını ilave edin • Suyunu çekene kadar kavurup, soğutun • Pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün • Kavrulan soğanlı kıymayı, pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun • Kıymadan iri köfteler yapıp, 1 saat dinlendirin • Köfteleri kızartmak için önce una sonra çırpılmış yumurtaya, tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin • İsterseniz patates kızartması veya ıspanak püresiyle servis yapabilirsiniz |
|