Selanik Usulü Yoğurtlu Et |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Selanik Usulü Yoğurtlu EtSelanik Usulü Yoğurtlu et Malzemeler: 1 kg kuzu eti (mevsiminde oğlak eti), yarım kg süzme yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 10 adet tane karabiber, 2 çay kaşığı tuz ![]() Hazırlanışı: Kuşbaşı doğranmış kuzu etleri sızma zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen etlerin suyu süzülür Diğer tarafta ezilen süzme yoğurt, yumurta ve un karışımına 1 su bardağı da et suyu eklenir ve iyice karıştırılır Bu karışım etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayılır Kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir Üzerine de kırmızı pul biber serpilir ve sıcak olarak servis yapılır![]() |
|
|
|