Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, etli, kuru, tarifi

Etli Kuru Bamya Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kuru Bamya Tarifi



Malzemeler
* 500 gr kuşbaşı et
* 200 gr kuru bamya(ipinden çıkartılıp yıkanmış)
* 2 çorba kaşığı Sana
* 3 adet soğan (küçük doğranmış)
* 2 domates(kUp küp doğranmış) veya l çorba kaşığı
salça (l kahve fincanı suda ezilmiş)
* l adet limon
* Tuz
* 4-5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
ETLİ KURU BAMYA

ETLİ KURU BAMYA:
1 Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup,yarım limon sıkıp, kaynatın
2 Su kaynaymca bamyaları atıp,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayınAteşten alıp,üzerine soğuk su döküp,bamyaları kabartın ve dirileştirin
3 Bir tencerede Sana'yı kızdırınEti ve daha sonra soğanları ilave edip orta ısıdaki ateşte hafifçe öldürünDomatesleri koyup,1-2 dakika dah, kavurun,
4 Üzerine 4-5 su bardağı sıcak su,tuz ve yarım limon suyu katıp, etler biraz
yumuşayıncaya kadar pişirinBamyaları ilave edin
5 Bamya ve et istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar orta hararetli ateşte
pişirin
6 Pişince ateşten indirip,servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapın

PÜF NOKTASI:

Kuru bamyaları kullanmadan önce 15 dakika sirkeli suda bekletirseniz,ilk günkü tazeliklerine daha çabuk kavuşurlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.