![]() |
Etli Kuru Bamya Tarifi
Malzemeler.
* 500 gr kuşbaşı et * 200 gr kuru bamya(ipinden çıkartılıp yıkanmış) * 2 çorba kaşığı Sana * 3 adet soğan (küçük doğranmış) * 2 domates(kUp küp doğranmış) veya l çorba kaşığı salça (l kahve fincanı suda ezilmiş) * l adet limon * Tuz * 4-5 su bardağı sıcak su Yapılışı: ETLİ KURU BAMYA ETLİ KURU BAMYA: 1. Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup,yarım limon sıkıp, kaynatın. 2. Su kaynaymca bamyaları atıp,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.Ateşten alıp,üzerine soğuk su döküp,bamyaları kabartın ve dirileştirin. 3. Bir tencerede Sana'yı kızdırın.Eti ve daha sonra soğanları ilave edip orta ısıdaki ateşte hafifçe öldürün.Domatesleri koyup,1-2 dakika dah, kavurun, 4. Üzerine 4-5 su bardağı sıcak su,tuz ve yarım limon suyu katıp, etler biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.Bamyaları ilave edin. 5. Bamya ve et istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar orta hararetli ateşte pişirin. 6. Pişince ateşten indirip,servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapın. PÜF NOKTASI: Kuru bamyaları kullanmadan önce 15 dakika sirkeli suda bekletirseniz,ilk günkü tazeliklerine daha çabuk kavuşurlar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.