![]() |
İspanaklı Dana Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Dana Sarması Tarifi• Büyükçe 6 tane dana bifteği (Yarım santim inceliğinde) • 500 gr ıspanak • 1 demet tere • 1 çay bardağı ceviz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı kırmızıbiber • 1 tatlı kaşığı tuz 1- Ispanak ve tere ayıklanıp ince ince kıyıldıktan sonra yıkanır ![]() ![]() 2- Bir tavaya 1 fincan sıvıyağ konup, ince kıyılmış cevizler ilave edilerek hafif ateşte 1 dakika kavrulur ![]() ![]() ![]() 3- Biftekler kalınca 2 plastik tabakasının arasına yerleştirilip et dövücü-süyle döverek çok ince bir hale getirilir ![]() 4- Her bifteğe 1 santim kalınlığında ıspanaklı harçtan konup yaydırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Piştikten sonra 1 parmak kalınlığında dilim halinde kesilip garnitürle servis yapılır ![]() Not: Tere kullanmak isteğe bağlıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|