![]() |
İspanaklı Dana Sarması Tarifi
• Büyükçe 6 tane dana bifteği (Yarım santim inceliğinde) • 500 gr ıspanak • 1 demet tere • 1 çay bardağı ceviz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı kırmızıbiber • 1 tatlı kaşığı tuz 1- Ispanak ve tere ayıklanıp ince ince kıyıldıktan sonra yıkanır. Bir tencerede kendi suyuyla haşlanır, yumuşaymca süzgeçten süzdürülür, bir kaşık ile iyice bastırılıp susuz bir hale getirilir. 2- Bir tavaya 1 fincan sıvıyağ konup, ince kıyılmış cevizler ilave edilerek hafif ateşte 1 dakika kavrulur. Ispanaklı tere ilave edilip, bir miktar kavrulup, ateşten alınır. Karabiber, kırmızıbiber, tuz katarak karıştırılır. 3- Biftekler kalınca 2 plastik tabakasının arasına yerleştirilip et dövücü-süyle döverek çok ince bir hale getirilir. 4- Her bifteğe 1 santim kalınlığında ıspanaklı harçtan konup yaydırılır. Rulo biçiminde sarılır. Rulolar pişerken açılmaması için dikiş ipliğiyle rulolar sarılır. Uygun bir tepsiye yerleştirilir. Üzerine sulandırılmış salçaya 2 kaşık sıvı yağ ilave edip, üzerlerine sürülür. Hepsinin üstü yağlı kağıtla iyice örtün (kasap kağıdı da olabilir). 5- Piştikten sonra 1 parmak kalınlığında dilim halinde kesilip garnitürle servis yapılır. Not: Tere kullanmak isteğe bağlıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.