ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanaklı Dana Sarması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708256)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:11 AM

İspanaklı Dana Sarması Tarifi
 

• Büyükçe 6 tane dana bifteği (Yarım santim inceliğinde)
• 500 gr ıspanak
• 1 demet tere
• 1 çay bardağı ceviz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
1- Ispanak ve tere ayıklanıp ince ince kıyıldıktan sonra yıkanır. Bir tencerede kendi suyuyla haşlanır, yumuşaymca süzgeçten süzdürülür, bir kaşık ile iyice bastırılıp susuz bir hale getirilir.
2- Bir tavaya 1 fincan sıvıyağ konup, ince kıyılmış cevizler ilave edilerek hafif ateşte 1 dakika kavrulur. Ispanaklı tere ilave edilip, bir miktar kavrulup, ateşten alınır. Karabiber, kırmızıbiber, tuz katarak karıştırılır.
3- Biftekler kalınca 2 plastik tabakasının arasına yerleştirilip et dövücü-süyle döverek çok ince bir hale getirilir.
4- Her bifteğe 1 santim kalınlığında ıspanaklı harçtan konup yaydırılır. Rulo biçiminde sarılır. Rulolar pişerken açılmaması için dikiş ipliğiyle rulolar sarılır. Uygun bir tepsiye yerleştirilir. Üzerine sulandırılmış salçaya 2 kaşık sıvı yağ ilave edip, üzerlerine sürülür. Hepsinin üstü yağlı kağıtla iyice örtün (kasap kağıdı da olabilir).
5- Piştikten sonra 1 parmak kalınlığında dilim halinde kesilip garnitürle servis yapılır.
Not: Tere kullanmak isteğe bağlıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.