Etli Tirit Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Tirit Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8Etli Tirit Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 500 gr kuzu kuşbaşı 6 dilim ekmek 3 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağ 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Tarifi: • Eti yıkayıp tencereye koyun ![]() • 3 bardak su, karabiber ve tuz koyun ![]() • Tereyağı ilave edip et yumuşayana kadar pişirin ![]() • Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuzla ovun ![]() • Maydanoz ilave edip karıştırın ![]() • Ekmek dilimlerini küçük parçalara bölüp servis tabağına yayın ![]() • Üstüne soğan ve eti suyuyla birlikte koyun ![]() • Maydanozla süsleyip servis yapın
|
|
|
|