|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cornflakesli, hazırlama, kişi, pişirme, sayısı, süresi, tavuk |
![]() |
Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4 Malzemesi: 8 adet tavuk budu (baget) 1 su bardağı pirinç 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı margarin 1 adet kesmeşeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı mısır gevreği 4 yemek kaşığı süt 2 adet yumurta Tarifi: • Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin ![]() • Tavuk butlarını yıkayıp tencereye koyun ![]() • 1 bardak su ve tuz ilave edip 15 dakika haşlayın ![]() • Haşlanan butları süzün ama haşlama suyunu pilav için ayırmayı unutmayın ![]() • Yumurtayla sütü çırpın ![]() • Tavukları önce bu karışıma, sonra mısır gevreğine bulayın ve sıvıyağda çevirerek kızartın ![]() • Domatesleri rendeleyip margarinle 5 dakika pişirin ![]() • Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun ![]() • Kesmeşeker, tuz, 2 bardak su ve tavuk suyundan ilave edip kısık ateşte pişirin ![]() • Pilav da pişince kızarttığınız butlarla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|