![]() |
Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4
Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4 Malzemesi: 8 adet tavuk budu (baget) 1 su bardağı pirinç 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı margarin 1 adet kesmeşeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı mısır gevreği 4 yemek kaşığı süt 2 adet yumurta Tarifi: • Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin. • Tavuk butlarını yıkayıp tencereye koyun. • 1 bardak su ve tuz ilave edip 15 dakika haşlayın. • Haşlanan butları süzün ama haşlama suyunu pilav için ayırmayı unutmayın. • Yumurtayla sütü çırpın. • Tavukları önce bu karışıma, sonra mısır gevreğine bulayın ve sıvıyağda çevirerek kızartın. • Domatesleri rendeleyip margarinle 5 dakika pişirin. • Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun. • Kesmeşeker, tuz, 2 bardak su ve tavuk suyundan ilave edip kısık ateşte pişirin. • Pilav da pişince kızarttığınız butlarla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.