ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708225)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:16 AM

Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4
 
Cornflakesli Tavuk Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 4

Malzemesi:
8 adet tavuk budu (baget) 1 su bardağı pirinç 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı margarin 1 adet kesmeşeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı mısır gevreği 4 yemek kaşığı süt 2 adet yumurta

Tarifi:
• Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin.
• Tavuk butlarını yıkayıp tencereye koyun.
• 1 bardak su ve tuz ilave edip 15 dakika haşlayın.
• Haşlanan butları süzün ama haşlama suyunu pilav için ayırmayı unutmayın.
• Yumurtayla sütü çırpın.
• Tavukları önce bu karışıma, sonra mısır gevreğine bulayın ve sıvıyağda çevirerek kızartın.
• Domatesleri rendeleyip margarinle 5 dakika pişirin.
• Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun.
• Kesmeşeker, tuz, 2 bardak su ve tavuk suyundan ilave edip kısık ateşte pişirin.
• Pilav da pişince kızarttığınız butlarla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.