Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Av Etleri |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Av EtleriAv etleri Av etleri, genellikle kırmızı lahana ile birlikte servis edilir Taze erişte, baharatlı patates çeşitleri, özellikle de bezelye ve kestane bu yemeklerin lezzetini arttıracaktır Parizyen patates Mlz: 3 kg patates 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz Tuz İri patatesleri soyun ve pariziyen kaşığı yardımı ile küçük toplar çıkarın Yıkadıktan sonra, patatesleri soğuk suya koyup tuz atın ve bir taşım kaynatıp hemen süzün Bir tavaya sıvı yağ koyup kızarttıktan sonra patatesleri ilave edin Patateslerin kızarmalarına az bir zaman kala tereyağı ilave edin Tümü kızardıktan sonra tuz atın ve servise hazır edin |
|