ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Av Etleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708102)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:33 AM

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Av Etleri
 
Av etleri
Av etleri, genellikle kırmızı lahana ile birlikte servis edilir. Taze erişte, baharatlı patates çeşitleri, özellikle de bezelye ve kestane bu yemeklerin lezzetini arttıracaktır.

Parizyen patates

Mlz:
3 kg patates
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
Tuz

İri patatesleri soyun ve pariziyen kaşığı yardımı ile küçük toplar çıkarın. Yıkadıktan sonra, patatesleri soğuk suya koyup tuz atın ve bir taşım kaynatıp hemen süzün. Bir tavaya sıvı yağ koyup kızarttıktan sonra patatesleri ilave edin. Patateslerin kızarmalarına az bir zaman kala tereyağı ilave edin. Tümü kızardıktan sonra tuz atın ve servise hazır edin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.